en-GB
1718415875178
https://www.r2n.dk/

Valentinsdag

14. februar 2012

Igen i år er d. 14. februar de elskendes helligdag, bedre kendt som Valentinsdag (Valentines Day), denne gang falder den på en tirsdag.

Har du fundet dit hjertes udkårne, skal du ud og finde kærligheden, eller har du brug for en mulighed for at bekende din kærlighed? Så skal du ikke vente længere, Valentinsdag er lige om hjørnet, og hvis du er glad for mad og har lyst til at tilbringe en aften med den rette, kan du med fordel invitere vedkommende på en lækker middag.

valentinesdag

Tilblivelsen af Valentinsdag

I modsætning til den populære tankegang om, at Valentinsdag oprinder fra den amerikanske kultur. Stammer Valentinsdag fra den romersk-katolske kirke. Kirken valgte omkring år 498 at gøre denne dag til helgendag, som anerkendelse af den romerske præst Valentin.

Det siges, at Valentin 200 år forinden blev gjort til martyr d. 14. februar, da han imod Kejser Claudius den andens vilje fortsatte med at foretage vielser af soldater.

Valentinsdag i Danmark

Valentinsdag har været almindelig kendt i Danmark siden 1990’erne, men det var først ved starten af det nye årtusinde, at konceptet for alvor begyndte at vinde tilslutning fra danskerne.

Hvad, man vælger at lave i anledning af Valentinsdag afhænger meget af, hvor meget den enkelte vil gøre ud af det.

Søde gaver og restaurantbesøg

Mange vælger at købe en Valentinsgave til sin elskede. Der er ofte tale om et smykke eller noget symbolsk, der indikerer noget særligt i det indbyrdes forhold. Også Valentines Day kort og røde roser er populære foræringer og bliver ofte suppleret med et personligt digt.

På Valentinsdag er det desuden meget populært at invitere sin elskede på restaurant, da der ofte er pyntet hyggeligt op med roser og stearinlys for at skabe den helt rette romantiske stemning.

Romantisk middag på Valentinsdag

Det vil som altid være muligt at bestille bord på R2N’s restauranter i dagene op til og på selve Valentinsdag, med stigende rabatter, men man skal dog være opmærksom på, at det kan være en fordel ikke at vente til selve Valentinsdag med reservationen, da der ofte er rift om pladserne denne dag.

valentinesmiddag

Da Valentinsdag er kendt som de elskendes helligdag, vil en romantisk middag på en fransk restaurant måske være et godt bud. Ellers er de italienske restauranter også utrolig populære til lejligheden.

Da Valentinsdag i år falder på en tirsdag, forventes der at være en del gode tilbud hos R2N’s restauranter.

Se dagens restauranttilbud hér!

valentinestapet

Testimonials

"Super koncept, vi får prøvet forskellige restauranter og rabatten gør at vi kommer oftere ud og..." Helle Jessen (Frederiksberg)

"Fantastisk koncept ,vi bruger det igen og igen . Tak for jer" Sanne (Kastrup)

"det fungerer bare og vi kommer meget mere ud og spise" Ulla Larsen (Roskilde)