da-DK
1716844886641
https://www.r2n.dk/
Restauranter
Søg / Filtrér

Restauranter i København

R2N tilbyder rabat på en lang række restauranter i København, da restauranterne igennem R2N-konceptet får afsat deres sidste ledige borde. Nedenstående restauranter giver alle rabat på hele regningen, og er som standard sorteret efter størst besparelse.

1 2 3

Restauranter København

I denne lille guide vil du kunne læse lidt om nogle af attraktionerne, samt de nærtliggende restauranter København har at byde på. Derudover hvilke smagsoplevelser København har, pristendenserne på restauranterne i København og hvad R2N kan hjælpe dig med i den forbindelse. Stiler du højt, og vil prøve det bedste af det bedste, er der til slut en lille intro til, hvilke Michelin-restauranter der er at besøge i København.

Københavns attraktioner

Et ”must see” under et besøg i København er den mest besøgte og populære attraktion, nemlig den lille havfrue. Den lille havfrue er at finde på Langelinie. Figuren stammer fra eventyrfortællingen om ”Den lille havfrue” skrevet af den danske forfatter H.C. Andersen i 1837. Statuen af Den lille havfrue blev offentliggjort i 1913, og er i dag Københavns varetegn.

Ønskes en anden stemning end den typiske Københavner stemning, kan Fristaden Christiania anbefales. Christiania blev grundlagt i 1971, og er et område på Christianshavn. Området Christiania har tidligere udskilt sig fra resten af København, da det ikke var underlagt den lovgivende magt i Danmark men i stedet nogle særlove. Det blev dog ændret i 2013. Gå på oplevelse i det frie samfund og oplev en alternativ levevis, hvor det fra det øjeblik du træder ind, føles som at være flere kilometer væk fra den ellers travle hverdag i indre København.

Har du indtil videre ”kun” set København fra gadeplan, vil Rundetårn være et besøg værd, da det giver udsigt over København. Trænger du til et refill efter turen op i tårnet, ligger flere af R2N’s samarbejdspartnere inden for kort gåafstand med mulighed for besparelse på hele regningen. Tjek app’en og se hvilken af vores samarbejdspartnere der er tættest på dig, hvor end du befinder dig.

Efter en lang dag i København er Nyhavn, beliggende centralt i Indre By, et godt sted at nyde solen. Nyhavn byder på en dejlig udsigt over kanalen kombineret med en god stemning. Tidligere var Nyhavn en erhvervshavn, hvor skibe fra hele verden lagde til. I dag er Nyhavn kendt for sine mange restauranter – se restauranter i Nyhavn. Fra Nyhavn kan du komme på guidet kanalrundfart i Københavns kanaler, eller deltage i forskellige events, f.eks. udstilling af veteranbiler, jazzfestival, kulturnat og meget mere som du kan læse mere om her.

Havn i København

Nyudvikling

Restauranterne i København arbejder målrettet på at skabe øget kvalitet for gæsterne og en fortsat positiv udvikling af hele restaurationsbranchen.

Danmarks ældste restaurant, Det lille Apotek, holder til på Store Kannikestræde i indre by, og byder på det danske traditionelle køkken. Det lille Apotek blev grundlagt i 1720.

Restaurationsbranchen har sidenhen udviklet sig, og i dag byder København på mange forskellige restauranter, hver især inspireret af forskellige køkkener verden over.
De kommende år vil flere og flere restauranter i København servere mad efter midnat, og flere kædekoncepter vil gøre deres indtræden i København.
Et nyt koncept under udvikling er ”to seatings”.
Konceptet går ud på, at når gæster reserverer et bord, har de det kun i et givent tidsrum. En restaurant kan f.eks. have delt tiderne op således: 18-20 og 20-22. Således kan man reservere det tidsrum, der passer bedst - bordet er dog kun til rådighed i de følgende 2 timer. På den måde kan restauranterne have flere gæster ved samme bord i løbet af en aften, og herved øge omsætningen markant.

Friske og nordiske ingredienser

Smagsoplevelser på restauranterne i København

På R2N finder du både Københavnske restauranter, cafeer, brasserier og bistroer med hver deres smagsoplevelser på menuen. Menuerne spænder vidt med alt fra det traditionelle danske smørrebrød til smørrebrød i sushistørrelse, kaldet Smushi.

København er generelt kendt for at servere friske fisk og skaldyr fra Øresund i særklasse. På fiskerestauranterne i København kan du forkæle dine smagsløg med alt fra østers og muslinger til kongekrabbe.
På gourmetrestauranterne i København er de danske kokke kendt verden over for at benytte friske og nordlige ingredienser.

I København er der generelt mange muligheder for at besøge økologiske spisesteder, der tilbyder måltider i alle prisklasser. På flere af restauranterne R2N samarbejder med, er der i øvrigt et stort udvalg af spændende og lækre vegetarretter.
Er du til den mere eksotiske smag og krydret mad, kan den findes hos de nepalesiske, mexicanske eller indiske restauranter.

Disse restauranter serverer mange forskellige slags tzatziki- og feta retter, kylling i karry, burritos og chili con carne – der alle kan opleves når man går ud og spiser.

Københavns indre by

Gåafstand og Priser

I København er priserne meget forskellige på restauranterne afhængigt af, hvor man ønsker at spise.
Som i mange andre storbyer opleves det at Indre By oftest er dyrere både ift. attraktioner men også priserne på spisestederne omkring de populære attraktioner er højere.
Og under et besøg i København er det oftest, de mest centralt beliggende restauranter folk går efter, når det er spisetid. Men sandheden er, at der få minutter væk ligger lige så mange gode spisesteder til mindre priser. Eksempelsvis restauranterne på Vesterbro, der er præget af et bredt udvalg af forskellige slags køkkener.

Er man til et betydelig mere budget venligt område, kan restauranterne på Nørrebro anbefales. Her prydes gadebilledet af restauranter der arbejder med de asiatiske køkkener, men iblandt findes også dansk-prægede restauranter og caféer.

Skal det travle indre København erstattes med roligere omgivelser til maden ligger Amager, Frederiksberg og Valby få minutter væk med S-toget eller metroen. I ovenstående bydele bydes der velkommen med restauranter i forskellige prisklasser. Derudover er der lidt for en hver smag, uanset hvilket køkken man føler sig tiltrukket af.

Kort sagt:
fra Københavns Hovedbanegård, Nørreport Station eller Kgs. Nytorv metro, er du i gåafstand til langt de fleste restauranter, som samarbejder med Restaurant 2 Night.

Drikkepenge i København

Drikkepenge

Men efter måltidet skal man så give drikkepenge, og hvad skal gives?
I Danmark er restauratører forpligtede til at opgive deres priser inkl. Moms og afgifter. Herunder er service indberegnet, som i dag er 15%. Det vil sige det er op til en selv, om man vil give drikkepenge til tjeneren. I dag gives drikkepenge som et tegn på en yderst tilfredsstillende service. Man skal dog være opmærksom på, at meget få drikkepenge kan anses som en fornærmelse. Gives der for lidt hentyder man til, hvor lidt man synes om modtageren.
På stort set alle restauranter i København er det i dag også muligt at give drikkepenge ved betaling med kort. Det kan dog virke lidt akavet, når tjeneren står med betalingsmaskinen, og man skal trykke ja eller nej til drikkepenge. For hvad hvis man ikke ønsker at give drikkepenge? For mange kan det i stedet føles lidt påtrængende, i stedet for at blive set som en ekstra service at kunne give drikkepenge, når pungen ikke lige indeholder mønter.
Men et godt udgangspunkt for at give drikkepenge er, hvis du føler behandlingen og oplevelsen har været udover det forventede. Herved kan der gives drikkepenge som i USA, bestående af 10 – 20% (Kilde).

Michelin indtager København

Københavns restauranter stiler efter høj kvalitet, hvilket afspejler sig i udvalget af restauranter med enten én eller flere Michelin-stjerner. I skrivende stund (2016.09) er København den by i Norden med flest stjernerestauranter (Kilde).
Restauranten med flest Michelin-stjerner i København hedder Geranium. Geranium ligger placeret med udsigt over Fælledparken og har tre stjerner. Lige efter ligger Noma og AOC, begge med 2 Michelin-stjerner. Men festen slutter ikke her. København byder også på en del restauranter med 1 Michelin-stjerne. Heriblandt kan nævnes Kong Hans Kælder, Kokkeriet, Formel B og en del flere. Se mere på Michelin.dk.

Men hvad står Michelin stjernerne for?

Det højeste antal stjerner en restaurant kan opnå i alt er 3. Når en restaurant får tildelt alle tre stjerner, er den værd at rejse efter. Opnås 2 stjerner er restauranten værd at køre en omvej efter. Ved én stjerne er restauranten rigtig god i sin kategori.
Ved bedømmelsen kigges der på kvalitet af råvarerne, smagen og tilberedningen, samt personligheden og hvorvidt man får noget for pengene. Til sidst kigges på kvaliteten over tid, da oplevelsen gerne skulle være den samme alle dage, året rundt.

Kundeudtalelser

"Elsker R2N - bruger det meget." Mette (København S)

"Super koncept!" Lene Holm (Brønshøj)

"Super koncept. Så kommer vi ud og spise lidt oftere!" Steen (København S)