da-DK
1716851517881
https://www.r2n.dk/
Restauranter
Søg / Filtrér

Restauranter på Vesterbro

Herunder kan du se alle restauranter, der ligger på Vesterbro, som R2N har et samarbejde med. Derudover kan du længere nede læse mere om Vesterbro.

Restaurant Vesterbro

Vesterbro er en trendy, attraktiv og hyggelig bydel med mange gode restauranter, hvor man kan få en masse skøn mad. Der er noget for enhver smag i den mest multikulturelle bydel i København, og Restaurant 2 Night giver mulighed for at vælge fra en bred vifte af restauranter i dette område.

Smagsoplevelser restaurant Vesterbro

Restauranterne på Vesterbro har meget at byde på, når det gælder om at skabe en god restaurantoplevelse. Her startede en “kulinarisk revolution” med ankomsten af asiatiske og mellemøstlige indvandrere i 70’erne, og i de sidste 10 år har denne revolution accelereret. Steder som Kødbyen eller “Meatpacking District” og WestMarket er bl.a. resultater af dette. Vesterbros vifte af restauranter, er en af de mest forskelligartede i byen. Alle kan finde en restaurant der passer til deres behov, lige fra veganere til dem der elsker en stor saftig bøf. Her finder man alt fra indiske restauranter og italienske restauranter til mexicanske restauranter, sidstnævnte bestemt et besøg værd, hvis man er til stærk og krydret mad. Du kan også finde restauranter, som tilbyder lækker sushi fra det japanske køkken, vegetarretter, økologisk og ikke mindst velsmagende kødretter fra originale Steakhouses. Selvfølgelig kan du også finde restauranter, der laver traditionel mad fra det danske, franske og spanske køkken, og traditionel mad med et moderne twist.

Indisk mad
 

Historien bag Vesterbro

Vesterbro har en meget interessant historie. Det var et marginaliseret område i mange år, faktisk siden før middelalderen. Industrialiseringen af Danmark betød at udbygningen af Vesterbro tog fart. Den massive industrialisering bragte jernbaner, industri og øget flytning fra land til by med sig. Opførelsen af Vindmøllerne og sidenhen bevaringsværdige bygninger, var de vigtigste årsager til væksten på Vesterbro. Der skete en opblomstring af erhvervene: Garvere, skomagere, lysestøbere og brændevinsmagere, kommer også til.
(Kilde)
Mange dårlige ting kom desværre også med opblomstringen og udviklingen. “Boomet” af prostitution og salg af narkotika var markant i 60’erne og 70’erne, da Danmark blev det første land til helt at legalisere pornografi
(Kilde). Gæstearbejdere fra Tyrkiet og Pakistan startede også en bølge af indvandring i 60’erne, og mange valgte at bosætte sig på Vesterbro. Samtidig var der også mange studerende som valgte at bo på Vesterbro, på grund af de, dengang, billige lejligheder. Der er dog sket væsentlige ændringer på Vesterbro siden da, og nu er det en energisk og produktiv bydel i København, dog er lejlighedspriserne også steget betragteligt

Renovering af Vesterbro

I mange år blev Vesterbro anset som et “red light distrikt” og arbejderkvarter i København. Kvarteret er de sidste årtier blomstret op, dels grundet byfornyelsen, dels fordi de unge, som boede der for ti år siden, nu har fået arbejde, uddannelse og flere penge mellem hænderne. Modsat en tendens i resten af landets bykvarterer er der et stigende antal børnefamilier på Vesterbro
(Kilde). Regeringens beslutninger har også resulteret i en progressiv og effektiv fornyelse af dette område.

Navnet “Vesterbro”

Vesterbro var oprindeligt navnet på den brolagte landevej som vestfra førte til byens Vesterport, som er der hvor Rådhuspladsen ligger i dag. De færreste landeveje var dengang brolagte, men den intense trafik til hovedstaden gjorde brolægning nødvendig. Der var kun ringe bebyggelse langs Vesterbro, men de som boede der, boede "på Vesterbro".
(Kilde).

Vesterbro en usleben diamant

Vesterbro er blevet et meget interessant område i København, hvor der både er lækkert og hyggeligt. Hér er venlige folk fra hele verden og masser af dejlige caféer, barer og restauranter af høj gastronomisk kvalitet, og for mange, er det også et hipt område at bo i. Vesterbro har rent faktisk for nylig vundet international opmærksomhed, for at være et af de mest ”hipster” kvarterer i verden. Vesterbro er fyldt med en masse små butikker, lige fra de traditionelle til de super trendy. Nye eller vintage håndlavede smykker, møbler og små interiør varer, er nogle af de ting du kan finde på Vesterbro. Der er brugskunst og afrikanske frisører, der er Second Hand og store loppemarkeder om søndagen på Sønder Boulevard, hvor du også kan nyde en kold øl i solen om sommeren. Kort sagt, et bredt og blandet udvalg af butikker, der gør det muligt at nyde en dag med noget god shopping, og evt. kan dette kombineres med en dejlig tur på én af Restaurant 2 Nights mange restauranter på Vesterbro.

Vesterbro

Aktiviteter på Vesterbro

Vesterbro har en unik blanding af børnefamilier, ungdommelighed, og et levende kulturliv. Hvis man har lyst til grønne områder og frisk luft, er Sønder Boulevard et perfekt sted på Vesterbro; med aktiviteter for store og små, og specielt en anbefaling værd om foråret og sommeren. Siden sin transformation i 2007, er det blevet et meget populært område at være i når solen skinner. Der ligger masser af restauranter og caféer man kan nyde, og de grønne områder inviterer også til f.eks. en lækker picnic i solen. Sønder Boulevard har en legeplads til børnene, og plads til dyrke motion eller bare gå en tur. Andre steder at besøge på Vesterbro kunne f.eks. være Tivoli. Den magiske forlystelsespark, der kombinerer historiske bygninger, smukke haver og kulturelle attraktioner. Om sommeren oplyser Distortion Vesterbros gader, med sine massive gadefester. Distortion er en relativ ny begivenhed, hvor der er musik overalt og masser af mennesker nyder godt af dette “party project” hvert år. Til dem der elsker øl, så ligger Danmarks største bryggeri Carlsberg, også på Vesterbro. Hvis du besøger Carlsberg, så byder det ikoniske danske bryggeri på en fantastisk oplevelse hvor du får et nærmere kendskab til historien bag det verdensberømte bryggeri, som blev grundlagt i 1847 af brygger J.C. Jacobsen. Du kan også se brygger Jacobsens historiske bygninger, lugte til de ingredienser der bliver brugt i deres øl, smage nye varianter af den verdensberømte danske øl, og høre, hvad der gemmer sig bag Carlsberg-navnet (Kilde). Efter en kulturel oplevelse er det nærliggende at fortsætte aftenen på én af de mange restauranter på Vesterbro, og så måske videre ud i byen. Nattelivet på Vesterbro er også anbefalelsesværdigt, her finder man mange trendy barer og fede klubber. Faktisk ligger nogle af de bedste barer i København på Vesterbro, og de er meget forskellige i deres udtryk. Man kan finde de store musikarrangementer på VEGA eller danse til latinamerikansk musik på Café Mambo hele natten. Med så mange muligheder er en god aften næsten garanteret. Kunst og design er også vigtige ting i Vesterbro oplevelsen. Kunst er overalt på Vesterbro, både i gadebilledet og på gallerierne. De mange kunstgallerier er rent guf for kunstelskere. Udviklingen af nye kunstnere og den nye anerkendelse af ”street art”, gør Vesterbro til et anbefalet sted at nyde mange forskellig slags kunst. Du kan også finde moderne design på f.eks Designer Zoo. Det er et gammelt hus, hvor otte danske designere har åbnet et originalt showroom for dine pyntegenstande og husholdningsartikler, møbler, smykker og div. tilbehør. Det er en milepæl for moderne kunst på Vesterbro, og absolut et sted at besøge. Selvfølgelig kan du også finde massere af logimuligheder, for ethvert budget og smag, på Vesterbro.

Restaurant på Vesterbro

Grænser

Afgrænsningen af Vesterbro er fra Københavns Hovedbanegård til vest for byen, og er i tæt gåafstand til centrum. Vesterbro grænser også op til Valby, Sydhavnen, Frederiksberg og København K. Der alle har spændende restauranter man kan gå på opdagelse hos.

Gåafstand når du er på restaurant

Det er nemt og enkelt at komme til restauranterne på Vesterbro, da der kører busser hvert tiende minut fra Hovedbanegården. Men faktisk ligger mange af restauranterne i gåafstand fra Hovedbanegården. Uanset om du er københavner eller bare planlægger en tur til København, så bør du bruge lidt tid på at udforske dette skønne distrikt.

Prisniveau på restauranterne på Vesterbro

Hvis man vælger en restaurant på Vesterbro, behøver det ikke blive en dyr oplevelse. Uanset dit budget, vil du finde noget der passer. En dejlig middag ligger i gennemsnit på ca. 300 kr. pr person, selvfølgelig alt efter hvilken restaurant man vælger. Hvad enten du er turist eller bor i København, er Vesterbro et besøge værd, og et must på din “to do” liste, især madoplevelserne.

Kundeudtalelser

"Det her er da bare den fedeste succes længe. Ælsker R2N, det gør at man kan gå ud og spise..." Mette (København S)

"Flot at få 40% rabat på hele regningen på sådan en dejlig restaurant. Tak for det." Morten Boesen (Frederiksberg)

"Skønt koncept! Jeg skal klart bruge det igen." Susanne (Frederiksberg)