da-DK
1718515847072
https://www.r2n.dk/
Restauranter
Søg / Filtrér

Restauranter på Østerbro

Nedenfor kan ses de restauranter R2N samarbejder med på Østerbro, samt hvilken rabat de tilbyder. Til slut nederst på siden er en lille guide om Østerbros historie, områder og spiseoplevelser.

Restauranter Østerbro

I guiden beskrives bl.a. smagsoplevelserne du kan opleve på restauranterne som Østerbro danner ramme for, samt hvilke transportmuligheder der er tilgængelige. Videre hen beskrives nogle af de mange spændende områder og attraktioner, der er at finde på Østerbro. Til sidst er en kortfattet beskrivelse af Østerbros oprindelse, og hvordan Østerbro ser ud i dag.

Smagsoplevelser på Østerbro

Restaurant 2 Night samarbejder med et væld af forskellige køkkener, så der skulle være noget for enhver smag. Der er lige fra indiske restauranter til dem, som godt kan lide det krydrede mad, og italienske restauranter hvis man er mere til pasta og pizza. Derudover byder området også på både caféer og tapas restauranter, så der er rigelig med valgmuligheder i denne bydel.

Priserne afhænger meget af, om man vælger at tage på gourmetrestaurant eller måske de indiske, hvor man får meget for pengene. En billig 3 retters menu kan du finde til under 200 kr., hvor den dyreste sagtens kan komme op over de 400 kr. Der er derfor stor variation i prisen, men lige meget hvad er der penge at sparre ved at reservere igennem R2N og få rabat på hele regningen.

Gå afstand - De fleste restauranter ligger i en rimelig gåafstand fra Nordhavn eller Østerport station, hvor S-toget standser. Der er enkelte i R2N´s netværk, som ligger lidt fra stationen, men her er der mulighed for at nyde bydelens hyggelige atmosfære. Ydre Østerbro kan nås med S-toget til Svanemøllen station, Ryparken Station og jernbanestationen Hellerup Station.
Restaurant 2 Night giver prisnedslag på hele din regning, og øverst på siden kan du se alle de restauranter på Østerbro, hvor du kan finde gode R2N-tilbud.

Seværdigheder på Østerbro

Seværdigheder

Østre Gasværk Teater blev opført i 1979. Før teateret blev til, lå Østre Gasværk, som blev bygget efter Vester Gasværk. Østre Gasværk blev udvidet over flere omgange, og under en af udvidelserne kom gasbeholder nummer to til. Det er i dag denne beholder, som danner ramme for teateret. Selve gasværket blevet taget ud af brug i 1969, og gasbeholder nummer 2 er den eneste som er bevaret derfra.
På Østre Gasværk Teater vises alt fra familieforestillinger, moderne dramaer og eksperimenterende forestillinger. Desuden er Østre Gasværk teater kendt for sine lidt mere rå rammer sammenlignet med f.eks. det nye teater.
I teatret bliver der også afholdt andre attraktive forestillinger, som koncerter og opvisninger. Du kan følge med i programmet på deres hjemmeside.
Det skal dog lige nævnes, at ønsker man at indtage et måltid før eller efter forestillingerne på en af de nærtliggende restauranter, er det en god idé at booke bord, så man er sikret en plads.

Blot 1,6 km væk fra Østre Gasværk Teater ligger Københavns Idrætspark, bedre kendt som ”Parken”, officielt kaldet ”Telia Parken”. Parken er Danmarks nationalstadion. Stadionet ligger placeret i Fælledparken på Østerbro. Stadionet er hjemmebane for F.C København og Danmarks fodboldlandshold.
Parken blev for første gang indviet i 1911. Senere har der været en del ombygninger og renoveringer også i form af, at flere ståpladser blev erstattet med siddepladser. Det skete under opføring af tribunerne, hvilket i sidste ende betød at antallet af tilskuerpladser blev reduceret. Når taget rulles over stadionet, dannes her ramme for Europas største arena. Grundet dobbeltfunktionen som både fodboldstadion og arena kan her opleves events som koncerter, fodboldkampe m.m.

For at få mere information om tidligere og kommende events og fodboldkampe klik her. I dag kan parken rumme 38.065 tilskuere. Derudover blev der under seneste ombygning også opført kontorbygninger.
I en af kontorbygningerne holder blandet andet Geranium til. Geranium er på nuværende tidspunkt (2016.09) Danmarks eneste restaurant med 3 Michelin stjerner. Ønskes en anden udsigt end Fælledparken, samarbejder R2N med andre restauranter i nærområdet.

Fælledparken strækker sig over 58 hektar, hvilket svarer til 580.000 kvadratmeter. Den grønne park blev dannet tilbage i 1900-tallet. Og med sine lidt mere end 100 år er Fælledparken stadig blandt Københavnernes favoritter. For selvom trafikerede veje omkredser Fælledparken, findes fred og ro i selve parken. Fælledparken danner ramme for den tidligere beskrevet Telia Park, men også Danmarks næststørste skatepark. Skateparken blev bygget i 1988 og byder nybegynder som erfarne velkommen.
Hvert år når arbejdernes internationale kampdag d. 1. maj skal afholdes, er Fælledparken blevet den faste placering. Det skyldes slaget mellem socialismen og myndighederne på Fælleden tilbage i 1872. Slagsmålet inkluderede demonstranter, soldater og politiet.
Udover sportsaktiviteter bliver Fælledparken også brugt til events som Pinsekarneval, koncert givet af Den kongelige Opera ved sæsonstart hvert år eller Open Air film, samt det populære DHL løb.
Udover aktiviteter bliver Fælledparken om sommeren også brugt af mange til afslapning, picnic og solbadning, når solen er fremme.

Picnic Østerbro

Den perfekte picnic

Kunne du godt tænke dig en pause fra de traditionelle restaurant besøg, og i stedet nyde en frokost uden forstyrrelse, med din partner eller venner, kan picnic være et godt alternativ. For mange hænger Picnic dog oftest sammen med sol, varme og mad under åben himmel, derfor måske bedst velegnet på en solskinsdag. Men kunne du godt bruge inspiration til hvad picnic kurven skal indeholde, så kig med her, hvor Politiken kommer med et godt forslag.

Vil man på picnic i Kongens have eller et andet grønt område, kan følgende forslag være interessant. Kurven indeholder blandt andet lufttørret skinke, fennikelpølse, spansk chorizo, tomater, sorte oliven, grøn salat, en slags brie efter eget ønske og pesto. Dertilhørende et brød som kan nydes ved siden af. Til slut foreslås en let dessert. Her tænkes på en form for småkager, cookies eller lignende.
Måltidet kan nydes med et glas limonade eller et glas vin på det medbragte bløde tæppe.
Se flere forslag på ovenstående link.
Ovenstående forslag er inspireret af tapas køkkenet. Kunne du godt tænke dig at udforske tapas køkkenet endnu mere, kan det anbefales at booke bord på en af de mange tapas Restauranter.

Historien bag Østerbro

Historien bag Østerbro

Men hvad var der, før det vi i dag kender som Østerbro blev til. Førhen, på grund af sin natur og rolige omgivelser, var Østerbro et sted, hvor mange københavnere søgte til som udflugtssted i sommertiden. Tidligere lå der faktisk flere landsteder på Østerbro.
Tidligere var der forbud mod at bygge udenfor Københavns volde, dette ophørte dog i 1853. Det første der blev bygget i området, er det vi i dag kalder Brumleby. Brumleby hed oprindeligt lægeforeningens Boliger og skulle fungere som sunde arbejderboliger i et landligt område. Østerbros første villakvarter blev bygget i 1860’erne, som desuden også var Danmarks første af sin slags. De første der flyttede ind på Østerbro, var velhavende med ønske om at bo i et skønt naturområde.
Da København voksede ud over voldene forsvandt mange omkringliggende naturområder. Dog formåede Østerbro at bibeholde nogle oaser. Grunden er, at Østerbro er bygget senere end Vesterbro og Nørrebro, hvilket betød at en ny byggelov sikrede bedre byggeplanlægning (Kilde). I 1880’erne kom de første etagebygninger til området. Samtidig fik Østerbro sin første kirke navngivet som Skt. Jakobs Kirke. I det sidste årti af 1900-tallet blev Østerbro præget af større institutioner. Her iblandt kan nævnes Nordhavnen, Fælledparken, Københavns idrætspark og Rigshospitalet.

Navnet ”Østerbro”

Ordet Østerbro er sammensat af Øster og bro. Bro er en betegnelse for en brolagt vej, hvor ordet Øster kommer sig af at stenbroen lå lige op af den gamle byport Østerport. Østerport var førhen placeret for enden af Østergade. I dag ligger Østerport Station på Oslo Plads.
(Kilde)

Grænserne

I dag er Østerbro opdelt i indre Østerbro og ydre Østerbro. Indre Østerbro opstod før ydre Østerbro og ligger tættest på Indre By. Mod vest grænser indre Østerbro op til bydelen Nørrebro , se R2N’s restauranter på Nørrebro her. På Østerbros sydlige side støder man ind i indre by, hvor R2N også samarbejder med mange restauranter – se restauranter Kbh. K her. Mod øst ligger Søndre Frihavn og Langelinie, som giver udsigt over Øresund og mod nord ligger selvfølgelig ydre Østerbro.
Ydre Østerbro grænser op til ydre Nørrebro, Bispebjerg og Gentofte kommune.

Østerbro i dag

Østerbro i dag

Indre og ydre Østerbro blev i 2007 lagt sammen. I dag udgør de til sammen den bydel i Københavns kommune vi kalder for Østerbro. Indre Østerbro huserer, som andre brokvarterer, blandt andet en del unge.
Ydre Østerbro består i dag af flere forskellige områder så som, grønne områder, industri områder og forskellige beboelsesområder, der mest er præget af familier og ældre.

Men mere generelt er bydelen Østerbro som helhed kendt som et attraktiv tilholdssted for familier, enten med børn eller hunde grundet de mange grønne områder.
Østerbro i dag anses for at være eksklusiv, da her blandt andet findes forskellige designerbutikker, delikatesser og brede boulevarder. I gadebilledet findes også nogle hyggelige cafeer og restauranter Østerbro byder på.

Kundeudtalelser

"Fed app - lækkert at kunne spare lidt penge" Pia RiberHeiberg (Hellerup)

"Jeres koncept holder 200% - vi bruger det meget :-)" Mette (København S)

"Meget velfungerende koncept." Bent (København S)